Nieuws

Mis geen update

Al onze bouwupdates delen we via facebook en instagram. Wil je als eerste op de hoogte zijn van (andere) updates rondom De Groene Eem schrijf je in en abonneer je op onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan wekelijks ontwikkelingen rondom het project. De belangrijkste berichten kun je ook hieronder vinden.

Laatste bouwnummers in verkoop

8 mei 2024 

Het is zover… vandaag zijn de allerlaatste bouwnummers van De Groene Eem in verkoop gegaan. Deze laatste 12 woningen zijn van het type De Schouw en hebben een unieke ligging in de wijk en zijn beschikbaar vanaf € 454.750,- v.o.n. Je vindt de bouwnummers nu in onze woningzoeker.

Binnenkort: nieuwe kavels in verkoop

2 mei 2024 

Binnenkort brengen we kavel 132 en 131 in verkoop. Op de pagina over onze bouwkavels hebben we informatie en documenten gebundeld over zelfbouw in De Groene Eem om je alvast op weg te helpen.

Hoe gaat het op de bouw?

9 april 2024 

Volg je ons op social media? Zeker doen! Daar hebben we de afgelopen weken weer uitgebreide bouwupdates gepost. Van binnenkijkers tot de status aan de linkerzijde van de wijk. 

De laatste De Vlet woningen in verkoop

27 maart 2024 

Interesse in een De Vlet woning? Wacht dan niet te lang… de laatste bouwnummers van dit woningtype zijn nu in verkoop gegaan. Je vindt ze nu in de woningzoeker.

Toewijzing kavel 133. Inschrijven kan nog!

13 maart 2024 

Onze makelaars zijn gestart met de gesprekken voor de toewijzing van kavel 133. Je kunt je nog steeds inschrijven als zelfbouw op je eigen kavel in De Groene Eem jouw droom is. Onze makelaars nemen contact met je op wanneer jouw inschrijving past in de verdeling van de m2. Met je inschrijving blijf je ook op de hoogte van de start verkoop van andere bouwkavels binnen De Groene Eem.

8 nieuwe bouwnummers, de laatste De Dol!

6 maart 2024 

Interesse in een De Dol of een De Vlet woning? Grijp dan NU je kans. We hebben 8 nieuwe bouwnummers in verkoop. En… de LAATSTE De Dol woningen.
Je vindt ze nu in de woningzoeker.

Nieuwe kavel in verkoop

22 februari 2024 

Voor iedereen die al jaren droomt van het zorgeloos bouwen van een eigen woning in Oosterwold… het kan! Gelegen aan de rand van De Groene Eem, tegen het natuurpark aan kun jij jouw droomwoning realiseren. Alleen of samen met vrienden of familie

Eerste woningen opgeleverd

20 februari 2024 

Ein-de-lijk is het zover! 🔑🎉
Vandaag namen de eerste kopers de sleutels van hun stulp in De Groene Eem in ontvangst. Gefeliciteerd kopers en veel woonplezier in onze mooie wijk! De komende periode worden meer woningen opgeleverd.

Nieuwe datum open huis

29 januari 2024 

Op zaterdag 2 maart organiseren we weer een open huis. Je bent tussen 10.00 uur en 12.00 uur van harte welkom bij onze modelwoning. Je kunt op je gemak de modelwoning (type De Boeier) bezichtigen. Ons verkoopteam staat voor je klaar om je meer te vertellen over de wijk, de woningen en we zijn er natuurlijk om je vragen te beantwoorden.
Heb je interesse in een kavel? Ook dan is dit evenement de ideale gelegenheid om langs te komen. Je kunt de ligging van de kavels bekijken en we vertellen je graag meer over het proces en de mogelijkheden. 

Verkoopactie: nieuwe bouwnummers

16 januari 2024 

Profiteer nu, we hebben nieuwe bouwnummers toegevoegd aan onze verkoopactie. Het gaat om verschillende bouwnummers van woningtypen De Jol, De Boeier en De Schouw aan de linkerzijde van de wijk. Kies voor een actie bouwnummer en bespaar duizenden euro’s op je dubbele lasten.

Hoe werkt de actie?

Je betaalt één vaste rentevergoeding van € 9.500,- bij de oplevering van de woning. Dit geldt alleen voor actie bouwnummers van woningtype De Jol, De Boeier of De Schouw. En uiteraard wanneer je nog geen koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) hebt getekend. 

Waarom je wil profiteren van deze actie?

  • Je hebt geen dubbele lasten;
  • Je kiest voor een woning die gegarandeerd gebouwd wordt;
  • Je kiest voor een vaste rentevergoeding;
  • Je kiest voor zekerheid. Wanneer de oplevering uitloopt, heb je geen extra kosten.

Onze modelwoning is een blijvertje 

11 januari 2024 

Op 12 oktober 2022 openden we voor het eerst de deuren van ons verkoopcentrum op de locatie van De Groene Eem. Een plek in de wijk met een fantastisch overzicht op alle werkzaamheden en het natuurpark. Een perfecte locatie om rustig te praten over de mogelijkheden en de woningen van De Groene Eem. We hebben de tel niet bijgehouden, maar we hebben ontzettend veel enthousiaste geïnteresseerden, kopers en omwonenden mogen ontvangen.

Op 28 juni 2023 was onze modelwoning klaar voor ‘het grote publiek’. En nu is het tijd om jullie enkel nog daar te ontvangen. Voor wie ons -zeker recent- op de locatie heeft bezocht, zal het niet ontgaan zijn dat de wandeling vanaf het verkoopcentrum naar de modelwoning soms uitdagend was. De locatie is immers een bouwterrein. Door al onze gesprekken en verkoopmaterialen te verplaatsen naar de modelwoning, maken we het voor iedereen makkelijker. Je kunt nu namelijk naar de modelwoning rijden, je auto parkeren in de Elisabeth Anscombestraat en aanbellen als je er bent. Onze collega’s zitten daar tijdens openingstijden voor je klaar!

Mogelijkheden in 2024

3 januari 2024 

NHG mogelijkheden 2024

We trappen dit jaar af met een nieuwe NHG-grens. De NHG-grens ligt in 2024 in De Groene Eem op € 445.500,- In onze woningzoeker kun je precies zien welke woningen voor een hypotheek met NHG in aanmerking komen. En dat zijn er een hoop! 

Extra duurzaam = extra leencapaciteit en rentekorting

De rijwoningen De Jol, De Boeier en De Schouw hebben een A++++ label en dit brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt tot maximaal € 40.000 meer lenen. Daarnaast geldt dat jouw duurzame keuze beloond wordt met korting op je hypotheekrente. Voor deze extra energiezuinige woningtypen hebben we een Groenverklaring. Dankzij deze verklaring ontvang je korting op je Groenhypotheek. Dit levert een fijne besparing op in je maandlasten.

Snelle oplevering en geld besparen

We starten heel binnenkort met de oplevering van de eerste woningen. Je kunt niet alleen snel verhuizen, maar ook duizenden euro’s besparen. Er zijn nog enkele actiebouwnummers beschikbaar. En wist je dat je inschrijven voor een woning die ‘onder optie’ is ook altijd zinvol is. Wanneer je jouw gegevens compleet en juist bij ons aanlevert, kan jij zomaar de volgende zijn die in aanmerking komt als het bouwnummer weer beschikbaar komt. Onze makelaars nemen dan contact met je op voor het plannen van een optiegesprek. 

Financiële mogelijkheden in kaart

Het nieuwe jaar brengt ook ruimere leencapaciteit met zich mee. Wellicht zijn persoonlijke veranderingen ook van invloed op jouw mogelijkheden om een nieuwbouwwoning te kopen in De Groene Eem. Een vrijblijvend gesprek met een hypotheekadviseur kan geen kwaad. Wie weet mogen we jou binnenkort verwelkomen als nieuwe koper in De Groene Eem.

Tijdens onze open huis op zaterdag 9 december bleef de vraag komen wanneer er weer nieuwe de Dol en De Vlet bouwnummers beschikbaar zouden komen. Dus we hebben er vaart achter gezet… de 11 nieuwe bouwnummers staan nu online in onze woningzoeker!

De Dol – ca. 44 m2
Prijs va.: € 267.750,- v.o.n.

De Vlet – ca. 57 m2
Prijs va.: € 326.750,- v.o.n.

Zelfbouwen? Het kan!

9 december 2023

Op zaterdag 9 december lanceerden we de eerste 2 bouwkavels.

Daarnaast komen er in het nieuwe jaar meer kavels beschikbaar, waar we jou de ruimte willen bieden, samen met andere initiatiefnemers, om de indeling van deze kavels zelf te bepalen.

En anders dan andere kavels in Oosterwold kun je jouw woning aansluiten op het bestaande riool in De Groene Eem en de andere nutsvoorzieningen. De straten liggen er ook al in. En alles wordt onderhouden en beheerd door Stichting De Groene Eem. Daarmee kan je je volledig focussen op het bouwen van je eigen droomwoning. Kom eens langs bij ons verkoopcentrum. Je kunt dan de ligging van de kavels in de wijk alvast bekijken.

Nieuwe datum OPEN HUIS

16 november 2023

Op zaterdag 9 december openen wij wederom de deuren van onze modelwoning voor het open huis! Tussen 10.00 uur en 12.00 uur ben je van harte welkom op de locatie aan de Goudplevierweg 5 in Almere. Tijdens deze ochtend kun je op je gemak de modelwoning bezichtigen. Meer weten en aanmelden:

11 nieuwe bouwnummers

12 oktober 2023

We hebben zojuist 11 nieuwe bouwnummers aan onze woningzoeker toegevoegd!

2x De Dol
ca. 44 m2 (GBO)
Prijs vanaf: € 263.750,- v.o.n.

9x De Vlet
ca. 57 m2 (GBO)
Prijs vanaf: € 326.750,- v.o.n.

Bepaar duizenden euro’s op je dubbele lasten!

07 oktober 2023
In De Groene Eem wordt al gebouwd. Dat betekent dat er over de grond en (vervallen) bouwtermijnen rente in rekening wordt gebracht vanaf 1 januari 2023. Dat kan voor jou als koper leiden tot een flinke kostenpost in combinatie met jouw bestaande (vaste) lasten. Daarin komen wij je graag in tegemoet! Lees hier alles over de verkoopactie >>

OPEN HUIS: zaterdag 7 oktober

21 september 2023

Op zaterdag 7 oktober organiseren we een open huis op de locatie van De Groene Eem. Je kunt tussen 10.00 uur en 12.00 uur de modelwoning bezichtigen en ons verkoopcentrum bezoeken. 

De invulling van dit open huis-event is afgestemd op iedereen die nog niet (heel goed) bekend is met De Groene Eem en nog geen woning heeft gekocht. Dus ben je al een tijdje benieuwd naar onze woningen? Meld je aan en dan zien we je graag 7 oktober!

Nieuw in verkoop

21 september 2023

In onze woningzoeker vind je nu 3 nieuwe tussenwoningen. 2 van het type De Boeier en 1 van het type De Jol.

Bouwnummer 194 >>
De Boeier – ca. 94 m2
Tussenwoning
Tuinligging: noordwest
Perceeloppervlakte: 143 m2
Prijs: € 408.000,- v.o.n.
Onder NHG met energiebesparende maatregelen!

Bouwnummer 195 >>
De Boeier – ca. 94 m2
Tussenwoning
Tuinligging: noordwest
Perceeloppervlakte: 139 m2
Prijs: € 407.000,- v.o.n.
Onder NHG met energiebesparende maatregelen!

Bouwnummer 232 >>
De Jol – ca. 88 m2
Tussenwoning
Tuinligging: Noordoost
Perceeloppervlakte: 140 m2
Prijs: € 392.000,- v.o.n.
Onder NHG!

Zeer goed bezochte opening modelwoning

29 juni 2023

Op woensdag 28 juni openen we onze modelwoning. Veel enthousiaste geïntereseerden hebben gebruikgemaakt van deze gelegenheid om een beter beeld en gevoel te krijgen bij de wijk en de woningen. We kijken terug op een geslaagde middag!

Kom woensdag 28 juni langs

14 juni 2023

Op woensdag 28 juni openen we onze modelwoning en kun je rondlopen over de bouw. Je bent tussen 16.00 en 18.00 uur welkom op de locatie. Klik voor meer informatie en aanmelden.

Een volle update vanaf de bouw

10 juni 2023

We beginnen wederom in de Elizabeth Anscombestraat, bij bouwnummers 1 t/m 6. Uit de steigers en al goed te bewonderen.

Verderop in de straat bij bouwnummers 19 t/m 24 zijn de werkzaamheden om de woningen aan te sluiten op het riool in volle gang. Dat is één van de (vele) voordelen van een woning in De Groene Eem, ze zijn allemaal aangesloten op het riool. Dit hoef je -in tegenstelling tot de kavels in Oosterwold- niet zelf te regelen.

Door naar het laatste blok in de straat. Het metselwerk van de begane grond van bouwnummers 51 t/m 56 is gereed. Vanaf volgende week kan een start gemaakt worden met de eerste verdieping.

Dan nog een paar kiekjes door de straat heen. Hier kun je goed zien hoe deze straat tot leven begint te komen en de verschillende fases van alle werkzaamheden. Bovendien komt de keuze van de verschillende metselwerken al goed in beeld en zie je al een beetje welk effect dit geeft.

In de Audre Lordestraat (bouwnummers 57 t/m 74) zijn we zover met alle voorbereidingen dat ook hier de eerste casco’s geplaatst gaan worden.

Op naar de linkerzijde van de wijk. De Duygu Asenastraat (bouwnummers 231 t/m 238) hier zijn de voorbereidingen om de casco’s te kunnen gaan plaatsen nog in volle gang. Net als in de Anna J. Cooperstraat (bouwnummers 217 t/m 222).

Nog een blok uit de steigers

31 mei 2023
Het blok van de bouwnummers 25 t/m 30 is nu ook uit de steigers. Dus ook hier zijn de woningen en metselwerk nu te bewonderen. 

Deze steigers worden in delen van ca. 5 meter opgebouwd en kunnen met onze machine compleet verplaatst worden naar een nieuw blok.

Had er iemand tegels besteld?

30 mei 2023
Het eerste tegelwerk zit erin! En dan hebben we het over de bouwnummers 1 t/m 6.
De woningen die nog niet verkocht zijn maken we in de ruwbouw af, maar we wachten nog met de afbouw. Zo kunnen nieuwe kopers nog steeds hun keuzes maken in de woning terwijl de bouw (en dus ook de oplevering) vordert.

Het loopt gesmeerd

9 mei 2023
De vloeren in verschillende blokken, waaronder het blok van bouwnummers 7 t/m 12 is gesmeerd. Een mooi egaal geheel!

Welkom in de Elizabeth Anscombestraat

8 mei 2023
Metselwerk, aangesmeerde vloeren en het plaatsen van de zonnepanelen… Een kleine greep uit wat er allemaal gebeurt in de Elizabeth Anscombestraat

Bouwnummers 1-6: Hier wordt de laatste hand gelegd aan het metselwerk. Nog even en ook dit blok kan uit de steigers. 

Bouwnummers 7-12: Dit blok ging als eerste uit de steigers. Inmiddels kun je de zonnepanelen al zien liggen en binnen zijn de vloeren aangesmeerd tot een egaal geheel.

Bouwnummers 13-18: Ook dit blok is inmiddels al uit de steigers. Hierdoor zie je meer en meer een straat ontstaan.

We vervolgen onze weg door de Elizabeth Anscombestraat, steken de straat over en draaien. Nu hebben we bouwnummers 19 t/m 24 in ons vizier. Hier zijn we volop bezig met het metselwerk. 

Een wandeling door de wijk

14 april 2023
We beginnen bij bouwnummers 1 t/m 6, waar een start is gemaakt met het metselen van de woningen. Dan bouwnummers 7 t/m 12 die vers uit de steigers zijn! Lopen we verder, dan gaan we richting 13 t/m 18. Deze rij staat nog in de steigers, maar we zijn al erg ver met het metselwerk.
Vervolgens gaan we een paar deuren verder en stappen we af op de straat van bouwnummers 19 t/m 24. hier moeten we nog een start gaan maken met het metselwerk. In de volgende foto kijken we in de achtertuinen van bouwnummers 19 t/m 30.
Op de laatste foto kijken we vanaf de hoek van bouwnummer 30 weg richting bouwnummers 33 t/m 38. En… daarachter vinden al de voorbereidingen plaats voor de realisatie van het buurtgebouw.

Het eerste blok is uit de steigers!

13 april 2023

We hebben een nieuwe mijlpaal bereikt in De Groene Eem: het eerste blok is uit de steigers! 

Het gaat om het blok van de bouwnummers 7 t/m 12. 

Deze maand in verkoop

22 maart 2023

Eind deze maand brengen we 16 nieuwe bouwnummers in verkoop verdeeld over de woningtypen: De Schouw, De Vlet en De Dol.

De Schouw – ca. 102 m2 GBO
4 hoekwoningen
1 tussenwoning
Vanaf € 433.000,- v.o.n.

De Vlet – ca. 57 m2 GBO
8 tussenwoningen
1 hoekwoning
Vanaf € 326.750,- v.o.n.

De Dol – ca. 44 m2 GBO
2 rug-aan-rug woningen
Vanaf € 263.750,- v.o.n.

Zodra de bouwnummers beschikbaar zijn in onze woningzoeker ontvang je van ons -mits je ingeschreven staat- een nieuwsbrief. Alle verkoopinformatie kun je terugvinden in de tab ‘downloads’ bij het betreffende bouwnummer. Of op de algemene download pagina op onze website. 

Bouwupdate

22 maart 2023

De straten krijgen al vorm nu aan beide zijden de woningen verrijzen. Het metselwerk vordert, de bakstenen van de penanten worden als klamp (op de kant) gemetseld met de frog (uitholling in de baksteen) in het zicht. Hoe fraai dit uitpakt kun je goed zien op de verschillende foto’s.

Een unieke bouwupdate

20 maart 2023
Van dichtbij en van grote hoogte. Afgelopen tijd hebben we unieke beelden kunnen schieten op de bouw. Zo zijn we met een drone de hoogte in gegaan. Hier kun je op unieke wijze precies de voortgang van de afgelopen weken zien.

Op de drone beelden zie je bouwnummers 1 t/m 30 in -bijna- volle glorie. En aan de overzijde van de straat wordt een start gemaakt met het plaatsen van de casco’s van bouwnummer 33 t/m 38. Ook voor de bouwnummers 39 t/m 44 staan de wanden al klaar. Verder kun je de funderingsbalken van de andere blokken ook al zien liggen. Een mooi overzicht!
📸: Jasper van der Zwan

Enorme belangstelling

14 maart 2023

De hoekwoningen van woningtype De Schouw zijn inmiddels al een tijdje uitverkocht. Inschrijven voor dit populaire woningtype kan niet op dit moment. Daar gaan we op korte termijn iets aan doen. We treffen op dit moment alle voorbereidingen om enkele nieuwe De Schouw woningen in verkoop te brengen. Zodra we hiermee starten, lees je het via onze nieuwsbrief.

Eind februari gingen we in verkoop met twee compacte rijwoningen: De Dol en De Vlet. Binnen korte tijd waren alle woningen onder optie. De inschrijvingen blijven echter binnenkomen. We kijken nu naar de mogelijkheden om meer van deze woningen binnen De Groene Eem te ontwikkelen. Binnenkort meer nieuws over deze ontwikkeling! 

Zo ver zijn we nu op de bouw:

13 maart 2023

De begane grond van bouwnummers 39 t/m 44 wordt geplaatst. Bij nummers 33 t/m 38 wordt op deze week aan de 1e verdieping gewerkt.

Voor de bouwnummers 13 t/m 18 geldt dat de dakdekkers bezig zijn om het dak dicht te maken. Voor de bouwnummers 19 t/m 24 worden nu de voorbereidingen getroffen, zodat de dakdekkers aan de gang kunnen. En de daken van bouwnummer 1 t/m 12 zijn al dicht. Bij bouwnummer 1 wordt deze week al gestart met het plaatsen van de binnenwanden. 

Natuurlijk maken we met de heiwerkzaamheden ook vorderingen. En ook het metselwerk siert al verschillende bouwnummers.

Nu in verkoop

23 februari 2023
Onze 2 nieuwste woningtypen zijn nu in verkoop.
De Dol – vanaf € 249.750,- v.o.n.

Rug-aan-rug woningen
Ca. 44 m2
Meer weten >>

De Vlet – vanaf € 322.250,- v.o.n.
Rijwoningen
Ca. 57 m2
Meer weten >>

Maandag 27 februari vanaf 12.00 uur starten de makelaars met de toewijzing.

Alleen volledige inschrijvingen worden mee genomen in toewijzing.

Eerste verdiepingen geplaatst

15 februari 2023
De eerste verdiepingen zijn geplaatst. Ook zijn hier de steigers opgebouwd, zodat spoedig gestart kan worden met het metselwerk.

De casco’s zijn er!

9 februari 2023
De begane grond van bouwnummers 1 t/m 12 staan er en bouwnummers 13 t/m 18 worden op dit moment geplaatst. Er zal ook snel gestart worden met de verdiepingen van deze woningen.
De casco’s worden rechtstreeks vanaf de vrachtwagen geplaatst. Nu de begane grond van deze bouwnummers staat, worden ook direct de steigers opgebouwd.

Blije kopers!

8 februari 2023

Deze week wordt er maar liefst drie keer een handtekening gezet. Zo tekenden Roxan en Kevin voor een De Boeier op een mooi plekje in de wijk. Ze zijn ontzettend trots en blij met hun nieuwe woning en kunnen niet wachten tot de oplevering.

Voor veel blije kopers, was het eind
december 2022 eindelijk zo ver: dé handtekening bij de
notaris.

Vorige week tekenden blije kopers van bouwnummer 57 hun voorlopige koopovereenkomst.

Daarmee veranderen de woningen van
bouwnummers in een toekomstig thuis.

Bouwupdate

30 januari – 5 februari 2023

We zitten niet stil. Achter de schermen niet, maar op de bouw zéker niet. Een update in beeld en woord van het werk dat er de afgelopen week is verzet.

De funderingsbalken zijn t/m blok 6 gelegd. De eerste 2 blokken liggen inmiddels al klaar voor de casco’s.
De hoofd elektraleiding wordt gelegd in de eerste straat en ook de waterleiding wordt in de eerste straat aangelegd.
Het hoofdriool is al in de eerste twee straten gereed.

Ook de vloeren van de begane grond zijn bij De Groene Eem aangekomen.
Morgen worden deze gelegd waarna vervolgens in de komende 2 weken de casco’s van de eerste 12 woningen worden geplaatst.

Bouwupdate

16 januari 2023

De heiwerkzaamheden vinden inmiddels plaats in het blok van bouwnummer 57.

Verderop zijn de heipalen voorbereid voor de prefab funderingsbalken. Die prefab funderingsbalken worden vanaf deze week gelegd.

De nutspartijen brengen het hoofdtracé aan voor de benodigde leidingen voor het water, elektra, glasvezel en kabel.

Het hoofdriool van de eerste straat is inmiddels gereed. De volgende straat wordt op dit moment aangelegd.

Bouwupdate

9 januari 2023

De feestdagen en vakantiesluiting zitten er nu echt op. We gaan weer aan de slag!

We gaan verder waar we gebleven waren met de heiwerkzaamheden en de voorbereidingen voor de aanleg van de riolering. In februari komen de eerste casco’s namelijk al!

Vandaag zijn de nutspartijen ook gestart met hun werkzaamheden. Dit houdt in dat in de straten de leidingen voor data, glasvezel, stroom en water worden aangelegd.

Succesvolle start bouw

13 december 2022

Op dinsdag 13 december om 14.00 uur hebben we samen met verschillende kopers van woningen in De Groene Eem het officiële startschot gegeven voor de start van de bouw. Om de “eerste heipaal” de grond in te krijgen, hebben zelfs enkele bewoners de handen uit de mouwen kunnen steken. 

Vergunning is definitief

9 december 2022

Afgelopen week bereikte ons het bericht dat de vergunning voor De Groene Eem definitief is. Dit betekent dat we geheel volgens planning deze maand nog starten met de bouw.

Welke woning in De Groene Eem kies jij?

Ontwikkeling en realisatie

Van der Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 533 00 77
 Randstad 23 01 | 1314 BN Almere
www.vanderlinden.nl

De 4 Linden Makelaardij

[email protected]

+31 36 548 08 70

 Marktmeesterstraat 53 | 1315 GB Almere

www.de4linden.nl