De Groene Eem

Locatie

De nieuwbouwwijk De Groene Eem ligt in het Oosterwold gebied in Almere. Een uniek en groen gebied met veel mogelijkheden voor optimaal wonen en recreëren.

Een locatie met een rijke historie

“Almere en een rijke historie, je verwacht het misschien niet. Toch is het zo. Tienduizend jaar geleden breekt door stijgende temperaturen het einde van de laatste ijstijd aan. Ons land ziet er heel anders uit: een zeespiegel die tientallen meters lager ligt en de mogelijkheid om over land Engeland te bereiken.

Door het verdwijnen van het landijs krijgt de aarde vrij spel, met ruige landschappen als resultaat. Op de plek waar nu Almere ligt, bevindt zich dan een uitgestrekte poolwoestijn. Hoge duinen en zandruggen tot achter de horizon. Een modderig stroompje weet een weg te sijpelen door het landschap. Al kronkelend vindt het zijn weg naar het laagst gelegen gebied en wordt steeds breder. De rivier de Eem is geboren.”

Hans Snaterse, buro BOOT

Dave ten Hoope, Mulderblauw architecten

Historie de Eem

“Aan de oevers van de Eem stonden duizenden jaren lang verschillende nederzettingen. Dit vruchtbare gebied was de perfecte plek voor hutten van jagers, die door de eeuwen heen uitgroeiden tot nederzettingen en uiteindelijk tot dorpen en steden.

Door de zeespiegelstijging in de vroege middeleeuwen kwamen grote delen land onder water te staan, resulterend in de Zuiderzee. Met de komst van deze open vaarroute werd de Eem een belangrijke rivier. Op oude kaarten (zoals deze uit circa 1525) is duidelijk te zien dat de Eemoever altijd een goed bewoonbare plek is geweest.”. Bij de witte pijl zie je het ontstaan van de Eem en de stroom richting Amersfoort.

Stroomgebied de Eem

Deze kaart laat het historische stroomgebied van de Eem t.o.v. het huidige Almere Buiten zien. De donkere ‘lus’ geeft weer waar de Eem circa tienduizend jaar geleden stroomde.

Shoppen & horeca

In de naastgelegen wijk ‘t Groene Wold bevindt zich een winkelcentrum. Hier vind je een Albert Heijn, Kruidvat, Aldi, Action en verschillende buurtwinkels. De biologische supermarkt Odin bevindt zich ook op loop-/fietsafstand van De Groene Eem.

Binnen een kwartier sta je met de auto in het centrum van Almere. Een fijne stad met zowel alle grote winkelketens als charmante lokale winkels. Genieten van een heerlijke lunch of diner doe je in een van de restaurants aan het horecaplein.

Wonen in Oosterwold

Wonen in Oosterwold draait om duurzaam wonen met een ideale balans tussen groen, stenen en landbouw. Uiteraard is daar in het wijkontwerp ook rekening mee gehouden. De nieuwbouwwoningen in De Groene Eem zijn kant-en-klare woningen met ruime percelen. Alle initiatieven in Oosterwold zijn erop gericht dat je samen met je buren ook zorg draagt voor zaken als straatverlichting, toegangswegen en een aansluiting op het riool. In De Groene Eem is dit allemaal geregeld. Je hebt dus wel de lusten, niet de lasten.

Bereikbaarheid

De Groene Eem ligt op een heel gunstige plek in Almere. Dichtbij de voorzieningen van Oosterwold en alle toegangswegen zijn goed bereikbaar. Met de auto sta je bijvoorbeeld binnen een kwartier in het centrum van Almere. Met ongeveer een half uur bereik je andere steden als Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

Parkeren

De hoekwoningen van De Jol, De Boeier en De Schouw en de vrijstaande villa’s hebben twee parkeerplekken op eigen terrein. De compacte rijwonen, rug-aanrug-woningen en tussenwoningen hebben een eigen aangewezen parkeerplaats nabij de woning. Voor bezoek zullen er voldoende openbare plekken beschikbaar zijn. Er wordt ook geïnventariseerd wat de laadbehoefte is voor elektrische en hybride auto’s.

Actief in de natuur

Loop de wijk uit en je stapt zo één van de gebieden van Staatsbosbeheer in. Hier kun je naar hartenlust wandelen. Bovendien ben je op korte afstand zo in andere natuurgebieden in de omgeving. Maak een wandeling in de stadsbossen van Almere. Of pak de fiets en ga bevers spotten langs een van de vele oevers in het mooie landschap van Flevoland.

De omgeving van De Groene Eem kent ook verschillende mountainbike routes. Met een vignet op zak kun je er zo op uit voor een actieve fietsmiddag. En eenmaal thuis geniet je op de loungeset in je tuin van je heerlijke fietstocht.

Welke woning in De Groene Eem kies jij?

Ontwikkeling en realisatie

Van der Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 533 00 77
 Randstad 23 01 | 1314 BN Almere
www.vanderlinden.nl

De 4 Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 548 08 70
 Marktmeesterstraat 53 | 1315 GB Almere
www.de4linden.nl