Het plan

De Groene Eem is een uniek nieuwbouwproject in Oosterwold Almere. We vertellen je graag meer over wat deze nieuwbouwwijk aan de Goudplevierweg in Almere zo’n fijne plek maakt om te wonen. 

Nieuwbouw in Almere

Tijdens het ontwerp van De Groene Eem is veel aandacht besteed aan de opzet en uitstraling van de wijk, de woningen en de openbare ruimte. Dit zie je onder andere terug in ruime straten met veel groen, de ruime percelen van de woningen en de komst van een buurtgebouw.

De Groene Eem wordt een plek waar je zelf heerlijk tot rust komt, waar je fijne buren hebt en je kinderen of kleinkinderen naar hartelust kunnen spelen en de wereld kunnen ontdekken.

Locatie

De nieuwbouwwijk De Groene Eem ligt aan de Goudplevierweg in het Oosterwold gebied in Almere. Een uniek en groen gebied met veel mogelijkheden voor optimaal wonen en recreëren.

De Groene Eem: Wonen met stadslandbouw en natuur

In De Groene Eem komen de ambities van Oosterwold terug. De vrijheid in de natuur staat voorop. Ook is het mogelijk om met buurtgenoten gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Van het bijhouden van stadslandbouw in de vorm van (moes)tuinen tot het organiseren van evenementen in het buurtgebouw. Voor ieder wat wils.

Kom langs op de locatie bij onze modelwoning!

Openingstijden:
Woensdagen 15.00 uur – 17.00 uur
Vrijdagen 10.00 uur – 12.00 uur

Zeer energiezuinig

Alle gebouw gebonden energie in De Groene Eem wordt zelf opgewekt (BENG 2 = 0). Alle woningen in De Groene Eem zijn voorzien van PV-panelen en een lucht water warmtepomp. Je voorziet dus in je eigen warmte (en koelte) en warm water. Dit betekent (in het geval van koop van de installatie) geen hoge kosten voor stadswarmte of verplicht abonnement bij een leverancier. De woningen zijn voor verwarming en verkoeling voorzien van vloerverwarming.

Bovendien is de wijk uitgerust met een robuuste wadi structuur waar regenwater in wordt opgevangen. Hiermee wordt de afvoer vertraagd en krijgt het water de kans gelijkmatig de bodem te infiltreren.

In welke buurt woon jij?

De Groene Eem is zo opgezet dat je er verschillende ‘buurten’ kunt vinden. De uitstraling van de straat en de woningen vormen in ieder buurtje een familie. Afstemming in steen, kleur en metselverbanden vormen de basis voor de herkenbaarheid van de buurten. Ook de invulling van de groenvoorziening en de straatpatronen zijn per buurt afgestemd.

Ruimte voor spelen en ontmoeten

In de groene wig, centraal in De Groene Eem, vind je het buurtgebouw. Deze bijzondere plek ligt volledig ingebed in het landschap. In dit buurtgebouw kun je bijvoorbeeld je buren ontmoeten of samen kleinschalige buurtevenementen organiseren.

Buiten het buurtgebouw vind je verschillende speelplaatsen met allerlei speeltoestellen. Voor ieder wat wils.

Bij het buurtgebouw ontspringt ook “de nieuwe Eem” deze kringelt door de wijk onder andere langs verschillende kleinschalige stadslandbouw initiatieven.

De invulling van de speelplaatsen en bijvoorbeeld de stadslandbouw locaties zal op een later moment vorm gaan krijgen. De toekomstige bewoners zullen hier samen mee aan de slag gaan.

Onze architecten aan het woord

Welke woning in De Groene Eem kies jij?

Ontwikkeling en realisatie

Van der Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 533 00 77
 Randstad 23 01 | 1314 BN Almere
www.vanderlinden.nl

De 4 Linden Makelaardij

[email protected]

+31 36 548 08 70

 Marktmeesterstraat 53 | 1315 GB Almere

www.de4linden.nl