Woningen

In De Groene Eem komen vijf verschillende typen nieuwbouw woningen. We vertellen je graag meer over deze woningen.

Over de woningen

Het gebied van De Groene Eem heeft een rijke historie die tienduizenden jaren teruggaat. Maar uit de tijd dat de jagers en verzamelaars het vruchtbare gebied van De Groene Eem bewoonden, is weinig bewaard gebleven. Met de namen van de woningen verwijzen we naar de unieke historie van het gebied en de provincie. We kozen voor een knipoog naar de Zuiderzee. Vaar je met ons mee?

Tussen- en hoekwoningen

De Jol – ca. 88 m2

De Jol is een charmante, complete woning met een woonoppervlakte van 88 m2 (GBO). In de indeling van De Jol is van iedere m2 optimaal gebruik gemaakt. Dit zie je terug in de woonkamer en de keuken, maar vooral op de eerste verdieping. Hier heb je naast een fijne badkamer en 3 slaapkamers (ca. 11 m2, ca. 13 m2 en ca. 5,9 m2) ook een praktische technische ruimte met aansluiting voor je wasmachine (en droger).

De woonkamer staat dankzij de openslaande deuren in directe verbinding met de tuin. Hierdoor haal je niet alleen veel licht naar binnen, maar geniet je op mooie zonnige dagen optimaal van het buiten leven. De hoekwoningen hebben extra veel lichtinval dankzij een extra raam in de zijgevel.

De Boeier – ca. 94 m2

De Boeier is een lichte en moderne woning met een woonoppervlakte van 94 m2 (GBO). De Boeier heeft een praktische indeling en voelt ruim aan. De openslaande deuren aan de achterzijde leggen een comfortabele verbinding met de achtertuin. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning. Op de eerste verdieping vind je 3 slaapkamers, de badkamer en de technische ruimte met aansluiting voor je wasmachine (en droger). Hier bevindt zich bijvoorbeeld ook de installatie van de lucht-water warmtepomp. Er is in de indeling van De Boeier optimaal gebruik gemaakt van iedere m2 en dat zie je terug aan de praktische ruimtes. De slaapkamer aan de voorzijde van de woning is circa 8,7 m2, de eerste slaapkamer aan de achterzijde van de woning is circa 7,2 m2 en de master bedroom is circa 12,8 m2. De master bedroom ligt ook aan de achterzijde van de woning. 

De Schouw – ca. 102 m2

De Schouw heeft een woonoppervlakte van 102 m2. Dit zie je terug in de meest ruime woonkamer en slaapkamers (ca. 8,9 m2, ca. 9 m2 en ca. 15 m2) ten opzichte van de andere rijwoningen in De Groene Eem. De woning is natuurlijk ook praktisch ingedeeld en heeft een comfortabele badkamer op de eerste verdieping en uiteraard een technische ruimte met aansluiting voor je wasmachine (en droger). Hier bevindt zich bijvoorbeeld ook de installatie van de lucht-water warmtepomp. De Schouw heeft evenals de andere rijwoningen openslaande deuren in de woonkamer, waardoor op mooie dagen je het buiten leven naadloos betrekt bij je woning. Dat is genieten!

2-onder-1 dakwoningen

De Botter – ca. 140 m2

Met haar 141 m2 is de Botter de ruime twee-onder-een dakwoning van de Groene Eem. Door de doorgetrokken begane grond ontstaat een ruime living aan de voorzijde en een ruime woonkeuken aan de achterzijde van de woning. Door openslaande deuren staat de woonkeuken in directe verbinding met de ruimte achtertuin. Zo ervaar je het buiten leven optimaal. Op de 1e verdieping bevinden zich 2 slaapkamers en een riante badkamer. Door het platte dak op de 2e verdieping is ook hier veel ruimte voor 2 slaapkamers en een ruime berging of een 2e badkamer.

Vrijstaande woningen

De Tjalk – ca. 184 m2

De Tjalk is -met haar 184 m2- het paradepaardje van De Groene Eem. Het woord ‘vrijstaande woning’ doet De Tjalk eigenlijk geen eer aan… het zijn villa’s in het groen. Door de diepere begane grond ontstaat er veel ruimte voor een riante woonkamer aan de voorzijde en een lichte woonkeuken aan de achterzijde van de woning. Op de 1e verdieping is ruimte voor een luxe master bedroom met inloopkast, een 2e slaapkamer en een riante badkamer. Op de 2e verdieping ontstaat door het schuine dak een enorm ruimtelijk gevoel. Hier bevinden zich 3 slaapkamers en bestaan er diverse mogelijkheden voor een andere indeling.

De uitstraling, de grote raampartijen, de ruimte en de lichtinval, de ligging in de wijk… alles maakt De Tjalk woningen tot een uitblinker in De Groene Eem.

Aan het woord…

Makelaars Madeleine van Rijn van Van Der Linden Makelaardij en Sybren Graafsma van De 4 Linden Makelaardij. Ook onze architect Dave ten Hoope van Mulderblauw vertelt over de groene opzet van de wijk en de uitstraling van de woningen.

Waarom De Groene Eem?

  • Volledig energiezuinig wonen (PV-panelen en lucht water warmtepomp)
  • Eigen parkeerplaats (hoekwoningen 2 op eigen terrein!)
  • Berging in de tuin
  • Ruime straten en ruime percelen
  • Veel ruimte voor groen, ontmoeten en spelen
  • Ieder woonblok heeft een eigen uitstraling
  • Een buurtgebouw centraal in de wijk

Welke woning in De Groene Eem kies jij?

Ontwikkeling en realisatie

Van der Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 533 00 77
 Randstad 23 01 | 1314 BN Almere
www.vanderlinden.nl

De 4 Linden Makelaardij

[email protected]

+31 36 548 08 70

 Marktmeesterstraat 53 | 1315 GB Almere

www.de4linden.nl