De Schouw

De Schouw is een moderne rijwoning en heeft een woonoppervlakte van circa 102 m2.

De Schouw in het kort

De Schouw heeft een woonoppervlakte van circa 102 m2. De woning heeft 3 slaapkamers (ca. 8,9 m2, ca. 9 m2 en ca. 15 m2) en is het meest ruime woningtype van de rijwoningen in De Groene Eem. De extra ruimte vind je vooral in de woonkamer en de slaapkamers. Op de eerste verdieping vind je uiteraard een technische ruimte met aansluiting voor je wasmachine (en droger). Hier bevindt zich ook de installatie van de lucht-water warmtepomp. De Schouw heeft evenals de andere rijwoningen openslaande deuren in de woonkamer, waardoor op mooie dagen je het buiten leven naadloos betrekt bij je woning. Dat is genieten!

Meer over De Schouw

De Schouw heeft een woonoppervlakte van 102 m2. Dit zie je terug in de meest ruime woonkamer en slaapkamers (ca. 8,9 m2, ca. 9 m2 en ca. 15 m2) ten opzichte van de andere rijwoningen in De Groene Eem. De woning is natuurlijk ook praktisch ingedeeld en heeft een comfor- tabele badkamer op de eerste verdieping en uiteraard een technische ruimte met aansluiting voor je wasmachine (en droger). Hier bevindt zich bijvoorbeeld ook de installatie van de lucht-water warmtepomp. De Schouw heeft evenals de andere rijwoningen openslaande deuren in de woonkamer, waardoor op mooie dagen je het buiten leven naadloos betrekt bij je woning. Dat is genieten!

Landschapswoning of boswoning

Bij het ontwerp van de De Groene Eem als wijk en de nieuwbouw woningen in het bijzonder is rekening gehouden met de aard van het gebied en de omgeving. Zo zijn er twee typen woningen ontstaan. Een type landschapswoning en een type boswoning. Dit zijn varianten die zijn ontworpen met verschillende gevelaanzichten. De boswoning heeft een sterke focus op verticale lijnen, de landschapswoning daarentegen is meer horizontaal gefocust. Het verschil is het meest duidelijk te zien aan de raampartijen. De boswoningen hebben verdiepingshoge ramen en de landschapswoningen hebben brede ramen tot aan de borstwering. Deze variatie tussen horizontaal en verticaal zie je ook terug in het metselwerk en het metselverband. 

Perceel

De Schouw woningen in fase 1 liggen midden in de wijk en de perceeloppervlakte varieert van circa 136 m2 tot circa 329 m2. De achtertuinen liggen op het zuiden en hier vind je een berging van +/- 6 m2 waar je makkelijk je fiets of (tuin)gereedschap kunt opbergen.

Parkeren

De hoekwoningen hebben twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De tussenwoningen hebben een eigen parkeerplaats dichtbij de woning op openbaar terrein.

Zeer energiezuinig

De Schouw is, net als alle woningen in De Groene Eem, energiezuinig. Voor de rijwoningen geldt BENG 2=0. Dit houdt in dat alle gebouwgebonden energie zelfstandig wordt opgewekt. De woningen zijn uitgerust met zonnepanelen en een lucht- water warmtepomp. Meer over deze installatie kun je vinden in de technische omschrijving.

Alle woningtypen

In De Groene Eem komen 5 verschillende typen zeer energiezuinige nieuwbouw woningen. Er zijn drie typen tussen- en hoekwoningen, 2-onder-een dakwoningen en vrijstaande woningen.

De Groene Eem wordt gerealiseerd op een locatie in Almere waar in een ver verleden de oude Eem rivier stroomde en het gebied in verbinding bracht met de Zuiderzee. Alle woningypen dragen de namen van de verschillende boten die dagelijks op de Zuiderzee te vinden waren.

De Jol - 88 m2 (GBO)

Tussen- en hoekwoningen

Circa 88 m2 woonoppervlakte
3 slaapkamers
6 m2 berging in de tuin
Zonnepanelen en lucht-water warmtepomp
Optimale indeling

De Boeier - 94 m2 (GBO)

Tussen- en hoekwoningen

Circa 94 m2 woonoppervlakte
3 slaapkamers
6 m2 berging in de tuin
Zonnepanelen en lucht-water warmtepomp
Optimale indeling

De Schouw - 102 m2 (GBO)

Tussen- en hoekwoningen

Circa 102 m2 woonoppervlakte
3 slaapkamers
6 m2 berging in de tuin
Zonnepanelen en lucht-water warmtepomp
Optimale indeling

De Botter - 140 m2 (GBO)

2-onder-1 dakwoningen

Circa 140 m2 woonoppervlakte
Verschillende opties qua indeling
Ruime benedenverdieping
Zonnepanelen en lucht-water warmtepomp

De Tjalk - 184 m2 (GBO)

Vrijstaande villa’s

Circa 184 m2 woonoppervlakte
Verschillende opties qua indeling
Zeer royale benedenverdieping
Ruime percelen in het groen
Grote glaspartijen en veel lichtinval
Zonnepanelen en lucht-water warmtepomp

Waarom De Groene Eem?

  • Volledig energiezuinig wonen (PV-panelen en lucht water warmtepomp)
  • Eigen parkeerplaats (hoekwoningen 2 op eigen terrein!)
  • Berging in de tuin
  • Ruime straten en ruime percelen
  • Veel ruimte voor groen, ontmoeten en spelen
  • Ieder woonblok heeft een eigen uitstraling
  • Een buurtgebouw centraal in de wijk

Welke woning in De Groene Eem kies jij?

Ontwikkeling en realisatie

Van der Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 533 00 77
 Randstad 23 01 | 1314 BN Almere
www.vanderlinden.nl

De 4 Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 548 08 70
 Marktmeesterstraat 53 | 1315 GB Almere
www.de4linden.nl