FAQ

Hier geven we je een overzicht de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de makelaars.

Verkoopproces

Hoe schrijf ik mij in voor een woning?

Via de woningzoeker kies je de woningen van je voorkeur. Je kunt maximaal 10 woningen kiezen. Je voegt een woning toe door de detail pop-up open te klikken en aan te geven dat je geinteresseerd bent. De woning wordt dan aan je voorkeuren toegevoegd. Vervolgens kun je via het huis icoontje rechtsboven in je scherm (dekstop) en op mobiel de woningen doorzetten in je account. Voor het aanmaken van je account voor De Groene Eem volg je de stappen in het formulier. Bevestig je account via de e-mail die je ontvangt. Ontvang je geen e-mail? Check ook je spam map. Zodra je een account hebt sla je je voorkeuren op en lever je de benodigde informatie aan om je inschrijving te voltooien.

Let op: je kunt je op dit moment alleen inschrijven voor de reservelijst van fase 1.

Kan ik mij nog inschrijven voor de woningen van fase 1?

De verkoop van fase 1 is op maandag 27 juni om 10:00 uur gesloten. Je kunt via de woningzoeker de actuele beschikbaarheid bekijken. Je kunt je op dit moment alleen nog inschrijven voor de reservelijst van fase 1. 

Als mijn partner zich apart inschrijft, maak ik dan meer kans op toewijzing van een woning?

Wanneer je de woning samen met je partner wil kopen, schrijf je je samen in. Je levert onder een account jullie NAW- en inkomensgegevens aan. Je maakt dus niet meer kans op toewijzing van een woning wanneer je je los inschrijft.

Ik heb al een account, hoe geef ik mijn voorkeuren door?

Selecteer via de woningzoeker de woningen van je voorkeur en klik vervolgens op het huis icoon rechtsboven in je scherm. Hier kies je voor de optie inloggen. Je kunt nu je voorkeuren opslaan en de benodige aanvullende informatie compleet maken om je inschrijving te kunnen voltooien.

Hoe wijzig ik mijn voorkeuren of informatie?

Neem hiervoor contact op met de makelaars. Zij helpen je graag verder. Contact

Hoeveel verkoopfases komen er?

Het totaal aantal verkoopfases is nog niet bekend. In de woningzoeker is de actuele beschikbaarheid van de woningen te zien.  Naar verwachting zullen alle woningen dit jaar in verkoop worden gebracht

Wanneer start fase 2?

Het is nog niet bekend wanneer fase 2 opgestart wordt.

Welke woningtypen komen er in fase 2?

In fase 2 bieden we De Botter en De Tjalk aan. Hoeveel bouwnummers we in verkoop brengen is nog niet duidelijk.

Hoe gaat de gunning in zijn werk?

Gunning vindt plaats op basis van loting onder diegenen die zich (volledig) hebben ingeschreven op een woning, zorg er dus voor dat alle gegevens zo compleet mogelijk zijn ingevuld.

De verdeling wordt bepaald op basis van een algoritme dat rekening houdt met de opgegeven 1e voorkeuren.

Woningen

Welke woningtypen zijn er?

Er zijn in totaal vijf woningtypen. 3 verschillende rij- en hoekwoningen:

De Jol 88 m2 GBO
De Boeier 94 m2 GBO
De Schouw 102 m2 GBO

2-onder-1-kapwoningen
De Botter 141 m2 GBO

vrijstaande woningen
De Tjalk 185 m2.

Lees hier meer over de woningtypen.

Zijn er uitbouw mogelijkheden?

Enkel bij de vrijstaande woningen is het toegestaan uit te bouwen.

Wanneer komen de huurwoningen beschikbaar?

Hier is nog geen indicatie voor te geven. Je kunt je niet via deze website voor de huurwoningen inschrijven. Dit zal een apart traject worden.

Op welke wijze is de energie in de woningen geregeld?

De energie in jouw woning wordt geregeld middels een luchtwater warmtepomp met zonnepanelen en mechanische ventilatie. Alle verdiepingen worden voorzien van vloerverwarming.

Worden de woningen geleverd met een badkamer en/of keuken?

De verkoopprijs is inclusief het basis sanitairpakket. Er kan gekozen worden voor een casco badkamer of juist luxere sanitairpakketten tegen een meer/minderwerk prijs.

De verkoopprijs is exclusief de keuken.

Bekijk de meer/minderwerk lijst onder downloads.

Worden de woningen aangesloten op het riool?

Ja, alle woningen in De Groene Eem worden aangesloten op het riool.

Voorzieningen en bereikbaarheid

Waar parkeer ik mijn auto?

De hoekwoningen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen beschikken over 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. De tussenwoningen krijgen een toegewezen parkeerplaats in de openbare ruimte nabij de woning.

Welke voorzieningen zijn er in de omgeving?

In de naastgelegen wijk ’t Groene Wold is een kleinschalig winkelcentrum met supermarkten waaronder een Albert Heijn. In de directe omgeving bevindt zich ook een Odin biologische supermarkt. Verder zijn er ook voldoende (winkel)gelegenheden in de nabijgelegen wijk de Nobelhorst.

Is er openbaar vervoer?

Bushalte aan de Vogelweg bj ’t Groene Wold. Er wordt verwacht dat de ov voorzieningen in de toekomst worden uitgebreid. Dit heeft er mee te maken dat het gebied nog in ontwikkeling is.

Wijk

Op welke manier is er rekening gehouden met omgevingsfactoren als de snelweg en de windmolens?

Voordat het ontwerp van de wijk is uitgewerkt, is onderzoek uitgevoerd naar de invloed van het geluid en de slagschaduw die de snelweg en windmolens produceren. In het ontwerp van De Groene Eem als wijk en de woningen specifiek, is rekening gehouden met deze factoren. Iedere woning voldoet aan de gestelde eisen.

Wat voor type huurwoningen komen er in de wijk?

Dit zullen huurwoningen in het vrije segment zijn.

Komen er ook voorzieningen om samen met de buurt activiteiten te ondernemen (zoals een gemeenschappelijke tuin, speeltoestellen etc.)?

De groene zone tussen de 2 delen van de wijk wordt ingericht met een nadrukkelijke focus op het samenkomen. Hier worden speelvoorzieningen en een buurtgebouw gerealiseerd. In de randen om de wijk heen wordt er meer nadruk gelegd op de natuur. Hier kan bijvoorbeeld gewandeld worden.

Planning

Wanneer wordt er gestart met de bouw?

Wij verwachten in het derde of vierde kwartaal van 2022 te kunnen starten met de bouw van De Groene Eem.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Dit is van veel factoren afhankelijk, bijvoorbeeld van de bouw en waar de woningen zich in de wijk bevinden. Wij verwachten het grootste deel van de woningen in 2024 op te leveren.

Welke woning in De Groene Eem kies jij?

Ontwikkeling en realisatie

Van der Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 533 00 77
 Randstad 23 01 | 1314 BN Almere
www.vanderlinden.nl

De 4 Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 548 08 70
 Marktmeesterstraat 53 | 1315 GB Almere
www.de4linden.nl