FAQ

Hier geven we je een overzicht de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de makelaars.

Planning

Wanneer wordt er gestart met de bouw?

De bouw van De Groene Eem is in december 2022 gestart.

Via onze instagram– en facebookpagina kun je de voortgang volgen.

Geen social media? Ook onze nieuwspagina wordt regelmatig geüpdatet.

Nieuwsbrief abonnees blijven ook op de hoogte van de laatste updates. Maak een account aan en vink aan dat je de nieuwsbrief wil ontvangen. Dan houden we je op de hoogte.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Er is inmiddels gestart met de oplevering van de eerste woningen. Interesse in een bouwnummer en wil je weten wanneer deze ongeveer opgeleverd wordt? Onze makelaars kunnen je hier meer over vertellen.

Ben je koper? Via volgjewoning.nl wordt gecommuniceerd over de opleverdatum van jouw woning. Onze makelaars kunnen je niet van informatie voorzien.

Verkoopproces

Hoe blijf ik op de hoogte van De Groene Eem en toekomstige verkoopfases?

Je kunt een account aanmaken en je aanmelden voor de nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Alle bouwnummers zijn inmiddels in verkoop. Er komen geen nieuwe woningen meer in verkoop.

Hoe schrijf ik mij in voor een woning?

Via de woningzoeker kies je de woningen van je voorkeur. Je kunt maximaal 10 woningen kiezen. Je voegt een woning toe door de detail pop-up open te klikken en aan te geven dat je geinteresseerd bent. De woning wordt dan aan je voorkeuren toegevoegd. Vervolgens kun je via het huis icoontje rechtsboven in je scherm (dekstop) en op mobiel de woningen doorzetten in je account. Voor het aanmaken van je account voor De Groene Eem volg je de stappen in het formulier. Bevestig je account via de e-mail die je ontvangt. Ontvang je geen e-mail? Check ook je spam map. Zodra je een account hebt sla je je voorkeuren op en lever je de benodigde informatie aan om je inschrijving te voltooien.

Kan ik mij nog inschrijven voor de woningen in de woningzoeker?

Inschrijven is nog mogelijk. Dit doe je door de woningen van je voorkeuren te kiezen via de woningzoeker. Ook al staat een woning in de woningzoeker op “onder optie” dan nog kun je gewoon aanmelden voor de reservelijst van deze woning.

Een woning staat in de woningzoeker 'onder optie' kan ik mij hiervoor nog aanmelden?

Dat kan! Zolang de woning niet op ‘verkocht’ staat, kun je je inschrijven voor deze woning.

Als mijn partner zich apart inschrijft, maak ik dan meer kans op toewijzing van een woning?

Wanneer je de woning samen met je partner wil kopen, schrijf je je samen in. Je levert onder een account jullie NAW- en inkomensgegevens aan. Je maakt dus niet meer kans op toewijzing van een woning wanneer je je los inschrijft.

Ik heb al een account, hoe geef ik mijn voorkeuren door?

Selecteer via de woningzoeker de woningen van je voorkeur en klik vervolgens op het huis icoon rechtsboven in je scherm. Hier kies je voor de optie inloggen. Je kunt nu je voorkeuren opslaan en de benodige aanvullende informatie compleet maken om je inschrijving te kunnen voltooien.

Hoe wijzig ik mijn voorkeuren of informatie?

Neem hiervoor contact op met de makelaars. Zij helpen je graag verder.

Wanneer start de volgende verkoopfase?

Alle bouwnummers zijn inmiddels in verkoop. Er komen geen nieuwe woningen in verkoop. Op 5 juni start de verkoop van de bouwkavels voor zelfbouw in De Groene Eem. 

Lees hier meer >>

Hoe gaat de gunning in zijn werk?

Gunning vindt plaats op basis van loting onder diegenen die zich (volledig) hebben ingeschreven op een woning, zorg er dus voor dat alle gegevens zo compleet mogelijk zijn ingevuld.

De verdeling wordt bepaald op basis van een algoritme dat rekening houdt met de opgegeven 1e voorkeuren.

Woningen

Welke woningtypen zijn er?

Er zijn in totaal 6 woningtypen.

2 compacte woningen

De Dol 44 m2 GBO
De Vlet 57 m2 GBO

3 verschillende rij- en hoekwoningen:

De Jol 88 m2 GBO
De Boeier 94 m2 GBO
De Schouw 102 m2 GBO

Vrijstaande woningen
De Tjalk 184 m2 – niet meer in verkoop

Lees hier meer over de woningtypen.

Daarnaast kun je zelf je droomhuis bouwen in De Groene Eem.

Lees hier meer >>

Kan ik de woningen zien?

We hebben met het uitwerken van de impressies zo goed mogelijk de realiteit benaderd. Wij snappen dat het lastig blijft om vanaf een plaatje een woning te ‘ervaren’. Daarom hebben we verschillende mogelijkheden voor je.

Modelwoning
Bezichtigen enkel tijdens openingstijden:

Woensdag 15.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 – 12.00 uur

De VR-omgeving

Wanneer kan ik de locatie bezoeken?

Je kunt onze modelwoning bezoeken tijdens openingstijden. Het is voor jouw veiligheid en die van onze collega’s niet mogelijk de bouwlocatie of de modelwoning op eigen gelegenheid te bezoeken.

Modelwoning
Woensdagen 15.00 uur – 17.00 uur
Vrijdagen 10.00 uur – 12.00 uur

Ben je een enthousiaste koper in De Groene Eem? Houd dan volgjewoning in de gaten. Hier wordt gedeeld wanneer er kijkmomenten op de locatie georganiseerd worden.

Zijn er uitbouw mogelijkheden?

Voor de rijwoningen is dit niet mogelijk/toegestaan.

Wanneer komen de huurwoningen beschikbaar?

Hier is nog geen indicatie voor te geven. Je kunt je niet via deze website voor de huurwoningen inschrijven. Dit zal een apart traject worden. Dit betreffen huurwoningen in het vrije segment en geen sociale huur.

Op welke wijze is de energie in de woningen geregeld?

De energie in jouw woning wordt geregeld middels een luchtwater warmtepomp met zonnepanelen en mechanische ventilatie. Alle verdiepingen worden voorzien van vloerverwarming. Lees hier meer over duurzaamheid en energie in De Groene Eem >>

Worden de woningen geleverd met een badkamer en/of keuken?

De verkoopprijs is inclusief het basis sanitairpakket. Er kan gekozen worden voor een casco badkamer of juist luxere sanitairpakketten tegen een meer/minderwerk prijs.

De verkoopprijs is exclusief de keuken.

Bekijk per woningtype het koperoptieboek onder downloads.

Worden de woningen aangesloten op het riool?

Ja, alle woningen in De Groene Eem worden aangesloten op het riool.

Worden de woningen aangesloten op het stroomnet?

Ja, alle woningen in De Groene Eem worden aangesloten op het stroomnet.

Komen er vrije (bouw)kavels beschikbaar in De Groene Eem?

Ja, er komen verschillende kavels beschikbaar. Kijk voor de actuele beschikbaarheid in onze woningzoeker.

Meer informatie rondom de mogelijkheden lees je hier.

Je kunt je inschrijven en een account aanmaken, als je aangeeft dat je interesse hebt in een ‘vrije bouwkavel’ blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Financieel

Komen de woningen in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Voor 2023 is de NHG-grens vastgesteld op € 445.500,-. In onze woningzoeker kun je filteren op ‘Onder NHG’ en zien welke woningen onder die grens vallen.

Komen de woningen in aanmerking voor een 'groenhypotheek'?

Voor de rijwoningen De Jol, De Boeier en De Schouw is een groenverklaring verstrekt. Sommige hypotheekverstrekkers verlenen hiervoor een groenhypotheek met korting op de hypotheekrente. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw hypotheekadviseur.

Wat houdt Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in?

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is ooit in het leven geroepen door de overheid en biedt jou als koper een vangnet. Stel, jouw financiële situatie verandert en je kunt je hypotheek niet meer betalen en je moet noodgedwongen je huis verkopen. Wanneer er dankzij die verkoop een restschuld overblijft, dan helpt de NHG je met het afbetalen hiervan.

Bovendien profiteer met een hypotheek met NHG ook korting op de rente. Het scheelt je 0,5%. Dat is een fijne besparing op je maandlasten. Met een hypotheek met NHG loop je ook minder fi nancieel risico. Je sluit altijd een hypotheek af die past bij jouw situatie.

Informeer altijd bij een hypotheekadviseur naar de kansen en mogelijkheden van een hypotheek met NHG en wat het beste is voor jouw situatie.

Waarom kan ik voor een woning in De Groene Eem tot € 40.000,- extra lenen?

Omdat de woningen in De Groene Eem extra energiezuinig zijn. Voor alle rijwoningen (De Jol, De Boeier en De Schouw) geldt energielabel A++++ /BENG 2=0. Daarom kun je tot €40.000,- extra lenen.

Waaruit bestaan mijn hypotheeklasten?

Jouw hypotheek bestaat uit een bruto en een netto deel. Afhankelijk van welk type hypotheek je kiest zijn je maandlasten opgebouwd uit rente en aflossing. Je maandlasten kunnen lager uitvallen wanneer je recht hebt op hypotheekrenteaftrek. Neem contact op met een hypotheekadviseur om de maandlasten voor jouw situatie inzichtelijk te maken. 

Waaruit bestaan mijn energielasten?

De energielasten bestaan uit de huur van de installatie en de zonnepanelen en de energievraag van de woningen.

Bij aanschaf van de installatie zijn er hogere eenmalige kosten en natuurlijk kosten voor het onderhoud.

Onder downloads kun je verschillende ‘Flyer energie opwekkingsinstallatie’ vinden. Deze zijn per woningtype verschillend.

Voorzieningen en bereikbaarheid

Waar parkeer ik mijn auto?

De hoekwoningen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen beschikken over 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. De tussenwoningen krijgen een toegewezen parkeerplaats in de openbare ruimte nabij de woning.

Welke voorzieningen zijn er in de omgeving?

In de naastgelegen wijk ’t Groene Wold is een kleinschalig winkelcentrum met supermarkten waaronder een Albert Heijn. In de directe omgeving bevindt zich ook een Odin biologische supermarkt. Verder zijn er ook voldoende (winkel)gelegenheden in de nabijgelegen wijk de Nobelhorst. Lees hier meer over voorzieningen.

Is er openbaar vervoer?

Er is een bushalte aan de Vogelweg bij ’t Groene Wold. Er wordt verwacht dat de ov voorzieningen in de toekomst worden uitgebreid. Dit heeft er mee te maken dat het gebied nog in ontwikkeling is.

Wijk

Op welke manier is er rekening gehouden met omgevingsfactoren als de snelweg en de windmolens?

Voordat het ontwerp van de wijk is uitgewerkt, is onderzoek uitgevoerd naar de invloed van het geluid en de slagschaduw die de snelweg en windmolens produceren. In het ontwerp van De Groene Eem als wijk en de woningen specifiek, is rekening gehouden met deze factoren. Iedere woning voldoet aan de gestelde eisen.

Wat voor type huurwoningen komen er in de wijk?

Dit zullen huurwoningen in het vrije segment zijn, geen sociale huurwoningen.

Op dit moment kun je je niet inschrijven voor deze woningen.

Komen er ook voorzieningen om samen met de buurt activiteiten te ondernemen (zoals een gemeenschappelijke tuin, speeltoestellen etc.)?

De groene zone tussen de 2 delen van de wijk wordt ingericht met een nadrukkelijke focus op het samenkomen. Hier worden speelvoorzieningen en een buurtgebouw gerealiseerd. In de randen om de wijk heen wordt er meer nadruk gelegd op de natuur. Hier kan bijvoorbeeld gewandeld worden.

Op welke manier is een wijk als De Groene Eem onderdeel van het gedachtegoed van Oosterwold?

In De Groene Eem komen de ambities van Oosterwold terug. De vrijheid in de natuur staat voorop. Ook is het mogelijk om met buurtgenoten gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Van het bijhouden van stadslandbouw in de vorm van (moes)tuinen tot het organiseren van evenementen in het buurtgebouw. Voor ieder wat wils. Meer over wonen in Oosterwold.

Is de wijk aangesloten op het riool?

Ja de wijk is aangesloten op het riool. In De Groene Eem zijn alle nutsvoorzieningen geregeld. Tevens worden de wegen, straten en (wandel)paden aangelegd. 

Is de wijk aangesloten op het stroomnet?

Ja, alle woningen in De Groene Eem zijn aangesloten op het stroomnet.

Hoe wordt het onderhoud van de wijk geregeld?

Het onderhoud van de wijk wordt geregeld via een stichting. Hier betaal je als bewoner een vast bedrag per maand voor. Kosten voor onderhoud van gemeenschappelijk groen, de wegen en straten en bijvoorbeeld de straatverlichting worden hiermee gedekt.

Welke woning in De Groene Eem kies jij?

Ontwikkeling en realisatie

Van der Linden Makelaardij
[email protected]
+31 36 533 00 77
 Randstad 23 01 | 1314 BN Almere
www.vanderlinden.nl

De 4 Linden Makelaardij

[email protected]

+31 36 548 08 70

 Marktmeesterstraat 53 | 1315 GB Almere

www.de4linden.nl